top of page

Versterk je e-mailbeveiliging met DMARC, DKIM en SPF

In een tijdperk waarin e-mail steeds meer wordt gebruikt als een belangrijk communicatiemiddel, is het waarborgen van de integriteit en authenticiteit van je berichten van vitaal belang.


Wanneer DMARC, DKIM en SPF niet scherp zijn ingesteld, kunnen kwaadwillende personen misbruik maken van jouw domein, gevoelige informatie stelen en schadelijke e-mails verzenden. Dit kan leiden tot reputatieschade, financiële verliezen en verstoorde communicatie. We leggen je kort uit wat die beveiligingsmechanismen zijn en waarom ze zo belangrijk zijn.


SPF (Sender Policy Framework)

SPF helpt bij het controleren of een e-mail echt is of niet. Het controleert of de afzender van een e-mailbericht toestemming heeft om namens het opgegeven domein te verzenden.

DKIM (DomainKeys Identified Mail)

DKIM helpt te verifiëren dat een e-mail onderweg niet is gewijzigd en echt afkomstig is van wie beweert de afzender te zijn.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) DMARC is een beleidskader dat SPF en DKIM combineert. Het helpt domeineigenaren aangeven wat er moet gebeuren met e-mails die niet voldoen aan de SPF- of DKIM-controles.

Hulp nodig bij het configureren? We helpen je graag.

Door deze technieken te gebruiken, voorkom je dat kwaadwillende personen zich voordoen als legitieme afzenders en schadelijke e-mails verzenden in jouw naam. Zo bescherm je de reputatie van je domein en vergroot het vertrouwen in de ontvangen e-mails.


Cloudware kan al deze instellingen voor je configureren. Wij zorgen dat jouw DMARC, DKIM en SPF optimaal worden ingesteld, zodat jij je geen zorgen over beveiligingsproblemen hoeft te maken. Neem vandaag nog contact op met Cloudware en laat ons je helpen bij het versterken van je e-mailbeveiliging.


Comments


bottom of page